APROPOS kommunikation ApS er godkendt og certificeret af Arbejdstilsynet og Danmarks Akkrediteringsinstitution som udbyder af den lovpligtige arbejdsmilj√łuddannelse
Mentor

Mentor


Ordene coaching og mentor anvendes undertiden i flæng.
 
Men de er ikke synonyme. Det viser en gennemgang af nye bøger og artikler, som beskriver disse former for personlig, snarere end organisatorisk støtte til den enkelte.
 
Når man bruger en mentor foregår det som hovedregel uden for direkte ledelserelationer og understøtter personlig udvikling over en ubestemt, længere periode, mens coaching er en bistand til at forbedre individuelle præstationer eller korrigere uheldig adfærd og kan ydes over en afgrænset periode eller anvendes som lederstil af en chef over for sine underordnede medarbejdere.
 
Ifølge det græske sagn Odysseen var Mentor Odysseus' ven, som han bad at råde og vejlede sin søn i sit fravær. Denne personlige støtte har ligeledes i mange år været anvendt inden for håndværksfaget, hvor svenden tager sig af lærlingen de første år af læretiden.
 
Traditionelt har mentorprogrammet således været indrettet på, at nyansatte blev tildelt ældre, kloge og mere erfarne mentorer, men det behøver ikke længere være tilfældet. I dag lægger man mere vægt på, at der er en personlig samklang mellem mentor og mentee.
 
En kort beskrivelse definerer klart forskellen mellem coaching og mentoring:
  • Mentoring; At yde vejledning, støtte og praktisk hjælp gennem livskriser eller overgangen til nye udviklingstrin.
  • Coaching; At yde bistand til løsning af et problem eller at gøre et eller andet bedre gennem direkte diskussioner og styret aktivitet.Relaterede sider:

Tilmelding til nyhedsbrev