APROPOS kommunikation ApS er godkendt og certificeret af Arbejdstilsynet og Danmarks Akkrediteringsinstitution som udbyder af den lovpligtige arbejdsmilj√łuddannelse
Kurt Lewin

Kurt Lewin


Kurt Lewin (1890-1947), tysk psykolog,som flygtede fra nazisternes jødeforfølgelse til USA i begyndelsen af 1930'erne.
Han studerede på Berlins universitet under ledelse af Max Wertheimer, en af gestalt­teoriens pionerer. Han blev, som så mange andre fremragende forskere, nært tilknyttet Douglas McGregor.
 
Lewin blev en af foregangsmændene inden for gruppedynamik. Han grundlagde Research Center for Group Dynamics ved Massachusetts Institute of Technology. Efter hans død blev det flyttet til University of Michigan. Han var inspirator for bl.a. sensitivitetstræning og for studier af ændringer i organisationer. Han samarbejdede med en perlerække af kendte forskere: Ronald Lippit, Margaret Mead, Abraham Maslow, Chris Argyris, Warren Bennis.
 
Amerikanske forskere begyndte i 1950´erne at arbejde med udvikling af metoder til gruppetræning og udvikling af de såkaldte T-groups (kaldes også Sensitivitetstræning), Formålet er, at folk skal blive mere bevidste om, hvordan de påvirker andre mennesker, hvilke samarbejdsevner, de er i besiddelse af osv.
 
Træningen foregår på det individuelle og socialpsykologiske plan.Relaterede sider:

Tilmelding til nyhedsbrev