APROPOS kommunikation ApS er godkendt og certificeret af Arbejdstilsynet og Danmarks Akkrediteringsinstitution som udbyder af den lovpligtige arbejdsmilj√łuddannelse
7-38-55 reglen i kommunikation

7-38-55 reglen i kommunikation

Reglen stammer fra professor Albert Mehrabian (født 17. november 1939)
 

Citat: ”Tingene bør gøres så enkle som muligt, men ikke enklere.” (Albert Einstein, 1879-1955).: 
7-38-55% "reglen" er igennem tiden blevet et overforenklet eksempel, som nu står mejslet i granit og bøjet i neon - selv om en mere fleksibel tilgang til 7-38-55% "reglen", kan varmt anbefales. 

 

Albert Mehrabian  er professor emeritus i psykologi ved UCLA. Han er bedst kendt for sine udgivelser om verbal og nonverbal kommunikation. Mehrabian er manden bag 7-38-55 %-reglen, der en af grundstenene i forskningen i interpersonel kommunikation.

Hans forskning bliver ofte misbrugt til at generalisere på, hvordan vi opfatter et budskab. Man ser jævnligt hans forskning udlagt på den måde, at 7 % af vores forståelse af en kommunikation kommer fra ordene, 38 % fra intonationen, og de sidste 55 % fra formidlerens kropssprog. Mehrabians studie er et særdeles isoleret studie, og han har selv afvist, at man kunne fortolke hans resultater på den måde.

 
Så det er svært at anvende 7-38-55% reglen på massekommunikation, når højttaleren forsøger at formidle et bredt spektrum af følelser og holdninger ved brug af flere ord og komplekst sprog.

Det er klart, at professor Albert Mehrabian undersøgelser er begrænsede - såvel hvad gyldigheden af ‚Äč‚Äčresultaterne som deres praktiske anvendelse angår. Faktisk indrømmer selv Mehrabian selv, at hans ligning kun finder anvendelse i visse sammenhænge, ‚Äč‚Äčidet han indrømmer, at resultaterne kun kunne anvendes, hvor der ikke var nogen yderligere information tilgængelig om forholdet mellem kommunikatoren og modtageren. 
 
Tilmelding til nyhedsbrev