APROPOS kommunikation ApS er godkendt og certificeret af Arbejdstilsynet og Danmarks Akkrediteringsinstitution som udbyder af den lovpligtige arbejdsmilj√łuddannelse
Facts om kaffe

Facts om kaffe


For et par måneder siden havde Ugeskrift for Læger en artikel, der nærmest anbefalede kaffe. Budskabet var: drik bare kaffe med god samvittighed - det giver ingen større risiko for hjerte-kar-sygdomme eller højere blodtryk. Men koffein er ikke desto mindre noget, man bliver afhængig af, og det er stadig ikke nogen god idé at drikke kaffe dagen lang, selv om man kunne få det indtryk gennem aviserne.


Der er almindelig enighed om, at det ikke skader at drikke 1-3 kopper kaffe om dagen (op til 300 mg koffein), hvis man er sund og rask. Men ældre mennesker, gravide kvinder og folk med hjerteproblemer eller mavesår skal være forsigtige.


Børn skal ikke have kaffe. Koffein modvirker kalkoptagelsen i knoglerne, så de vokser mindre.


De fleste mennesker får koffein ved at drikke kaffe, men der kan også være koffein i sodavand, te, chokolade og hovedpinetabletter. Det skal alt sammen regnes med i den daglige dosis.


Nogle mennesker mærker kaffens/koffeinens virkninger mere end andre. Lyt til din krop, så du ved, hvornår du skal sige nej tak til en ekstra kop. Selv om du kender én, der siger, at han sover dårligt, hvis han ikke drikker kaffe, inden han går i seng om aftenen, skal du ikke regne med, at det også gælder for dig.


Garvede kaffedrikkere, der pludselig skærer ned på forbruget, kan få abstinenser i form af hovedpine eller træthed. Men det går over i løbet af højst et par dage.
Relaterede sider:

Tilmelding til nyhedsbrev