F√łlg os p√• Facebook

Travle mennesker skal svede

Hvis du har travlt, men stadig ønsker et langt liv, kan kortvarig, intens motion være løsningen. Men pulsen skal op mindst tre gange om ugen.
En halv times moderat fysisk aktivitet om dagen. Sådan lyder anbefalingen i dag, hvis man ønsker at leve længere end sine stillesiddende medmennesker.


Men en omfattende og netop offentliggjort amerikansk undersøgelse viser, at den halve time om dagen kan erstattes af 20 minutters højintensiv motion tre gange om ugen.
 
Så vidt godt nyt for de forhastede, men formand for Det Nationale Råd for Folkesundhed herhjemme minder om, at der en væsentlig forskel på det moderate og det intense.
 

-Hvis man går fra et busstoppested til et andet, er det en moderat fysisk aktivitet. Men man skal have pulsen helt op og sved på panden, for at motionen kan kaldes højintensiv, siger professor Bente Klarlund Pedersen.

Det er Sundhedsstyrelsen, der står for at anbefale kost- og motionsråd til danskerne, men Bente Klarlund Pedersen mener ikke, at undersøgelsen giver anledning til at fare ud og give nye råd.
 
-Man kan ikke bare gå ud og lave anbefalinger om hele tiden, men man vil helt klart kigge på undersøgelsen, for den er enormt stor, og den dokumenterer også, at de nuværende anbefalinger virker. Og det er da interessant, at de 20 minutter tre gange om ugen har samme effekt.
 
Formanden for Det Nationale Råd for Folkesundhed understreger, at det giver en optimal virkning, hvis man kombinerer den moderate aktivitet med den højintense. Hun åbner dog døren på klem for, at de to forskellige motionsformer måske i virkeligheden henvender sig til forskellige mennesker
 

-Hvis man har meget travlt og ikke kan finde tid til en halv times motion om dagen, er det her en mulighed. Det kan være rigtig godt for den enkelte.
Relaterede sider: