APROPOS kommunikation ApS er godkendt og certificeret af Arbejdstilsynet og Danmarks Akkrediteringsinstitution som udbyder af den lovpligtige arbejdsmilj√łuddannelse
Hvad er MERS-Coronavirus

MERS-Coronavirus

Human Coronavirus, Middle East Respiratory Syndrome (MERS) og Svær Akut Respiratorisk Syndrom (SARS).

Smittekilden er ukendt, men kameler af dromedar-typen formodes at være bærere af virus og medvirke til smitte.

Humane coronavirus (CoV) er navngivet efter de krone-lignende pigge der findes på virus' overflade. De blev først opdaget i midten af 1960'erne, og der findes nu seks forskellige CoV, som kan inficere mennesker. Dels de almindelige CoV som består af 229E, NL63, OC43, HKU1 og de mere sjældne og alvorlige som Middle East Respiratory Syndrom (MERS)-CoV og Svær Akut Respiratorisk Syndrom (SARS)-CoV.
 

MERS-Cov-infektion kan medføre akut respiratorisk syndrom med en dødelighed på ca. 36%, især hos indlagte patienter, som er svækket af anden underliggende sygdom. Der er siden 2012 konstateret flere end tusind tilfælde af MERS-CoV-infektion blandt personer, der bor eller har haft forudgående ophold på Den Arabiske Halvø.
 

MERS-CoV-tilfælde er også rapporteret i Egypten, Jordan, Iran, Libanon og enkelte andre lande, ligesom der er set importerede tilfælde i Europa. Der er også enkelte eksempler på, at rejserelaterede tilfælde har smittet andre personer i Europa.


I 2015 var der et udbrud på knap 200 tilfælde af MERS-CoV, der omfattede flere hospitaler og klinikker i Sydkorea. Udbruddet kunne spores til en MERS-CoV-inficeret person, som havde rejst i flere arabiske lande.
Relaterede sider:

Tilmelding til nyhedsbrev