F√łlg os p√• Facebook

BELBIN TEAMROLLEANALYSE


- et anerkendt værktøj

 
 
På Henley Management College lavede Meredith Belbin fra 1971-80 nogle af de mest anerkendte undersøgelser omkring sammensætning af teams og teamroller. Det udmundede i et værktøj til sammensætning af teams, der fortæller hvorfor verdens 11 bedste fodboldspillere ikke udgør verdens bedste fodboldhold.
 

Resultatet blev Belbins 9 teamroller, bestående af Koordinatoren, Specialisten, Kontaktskaberen, Igangsætteren, Analytikeren, Organisatoren, Idémageren, Formidleren og Afslutteren.


Den enkelte

Analysen siger ikke noget om kompetencer, men kun noget om den rolle man spiller i teamet. Den består både af en analyse man selv udfylder, og 4-10 spørgeskemaer som skal udfyldes af kolleger.

Ud fra analysen udarbejdes en rapport, der beskriver hvilken teamrolle det enkelte teammedlem føler sig mest hjemme i, og hvilke teamrollerden enkelte bør danne team sammenmed for at få optimalt udbytte af sine egne stærke sider.

Det enkelte teammedlem vil opnå en forståelse for, hvorfor de fungerer bedre sammen med nogle personer og slet ikke kan få det til at fungere med andre, da de får et værktøj til at se på sig selv og til at vurdere deres omgivelser.


Hele teamet

Ved hjælp af Belbins teamrolleanalyse bliver det muligt at lave en 360 graders analyse af teamet, hvor alle teamets medlemmer plottes ind. Her vil det fremgå om alle typer er repræsenteret, eller om der mangler bestemte typer for at løse en given opgave.Gennem analysen vil det fremgå hvem det vil være fordelagtigt at sætte i projekter, afdelinger eller lederteams sammen.

Analysen beskæftiger sig ikke med den underlæggende psykologi, men kun med hvilke teamroller man har. Den er derfor let tilgængelig og forståelig for alle.


Kilde: www.potential.dk 

Priser og nærmere oplysninger…
 
APROPOS kommunikation ApS
Kronprinsessegade 6 A, 1
DK 1306 København K.
 

Kontakt os på tlf.: 70 22 45 30 eller send os en e-mail


Relaterede sider: