Følg os på Facebook
Kursusoversigt og tilmelding

Vildmarkstur i Jämtland


Når efteråret kryber tættere, og det bliver mørkere, har rigtig mange mennesker et ønske om at kravle under et tæppe derhjemme. Men efteråret byder på mere end bare hyggelige øjeblikke med stearinlys og en kop te. 

Det er ikke nogen hemmelighed, at når man går under åben himmel - for at gå, fordi man ikke skal nå noget - tænker man ofte meget bedre, end når man sidder foran fjernsynet eller computeren. Så på 50 - 70 kilometers vandretur, kan man nå at tænke rigtig mange store og dybe tanker om meningen med livet og med udsigt til mindst 5 dage i vandrerstøvler og …

Turen er ikke for luksusdyr. Man bærer al sin bagage på ryggen. Der står ikke stjernebesat gourmet-middage på menuen. Du kommer formentlig til at gå i alt slags vejr – i selskab med en lille gruppe og selvfølgelig også dine egne tanker.

 

Vildmarkstur med APROPOS kommunikation i Sverige. <br>
Vildmarkstur med APROPOS kommunikation i Sverige.
Vildmarkstur med APROPOS kommunikation i Sverige.
Vildmarkstur med APROPOS kommunikation i Sverige.
Vildmarkstur med APROPOS kommunikation i Sverige.
Vildmarkstur med APROPOS kommunikation i Sverige.
Vildmarkstur med APROPOS kommunikation i Sverige.

 

Følg med os på fjeldvandring når farverne på fjeldet er smukkest. Området er Jämtlandsfjällen i nærheden af Åre. Luften er på dette tidspunkt klar og frisk og tit ligger den første sne på fjeldtoppene.

Elektricitet findes ikke ret mange steder i de hytter som vi kommer forbi. Overnatninger foregår i simple – men hyggelige sovesale eller mindre soverum. De rigtig seje, benytter ikke soverum - men sover i eget telt. Det er en tur med fokus på sind og sjæl, og er en populær modpol til vores travle informationssamfund


Vi kommer formentlig forbi Storulvåns Fjeldstation og bevæger os mod Blåhammarens fjeldstation.

Dagens etape sker i altid i stigende terræn med på en god tiltrampet sti. Undervejs passerer vi rislende fjeldbække og måske en flok rener.

Dag 2 nærmer vi os Sylerne som er Jämtlands højeste bjerg. På Sylerne findes der også en gletcher som er frossen året rundt. Vi overnatter på fjeldstationen hvor der er mulighed for et varmt bad. Vi kan også tørre vores udstyr og købe lidt proviant.
 

Dag 3 vandrar vi videre mod Storulvåns fjeldstation igen som var startpunktet og endestationen for vores fjeldvandring.


Turen kan suppleres med 1 eller 2 ekstradage

Forkundskaber: Ingen

Vandringen: Let men en normal god fysisk kondition er nødvendig.

Dagsetapper: 12- 17 km.

 

Udstyr som rygsæk og sovepose kan lejes.