Følg os på Facebook
Kursusoversigt og tilmelding

Vildmarkstur i Jämtland - sammen med Chris MacDonald

Vålådalen Naturreservat er et naturreservat i den vestlige del af Åre kommune . Naturreservatet er 1175 km² (Samme størrelse som Lolland).

Chris MacDonald, er med på hele turen, fra start til slut. Vi er 4 grupper (ialt 32 deltagere, samt 4 instruktører, 2 ekstra hjælpere samt en fotograf, som også er med på turen). Chris MacDonald vil hver dag gå med en ny gruppe,  fotografen følger med Chris, og kommer igennem 4 dage sammen med alle grupper. 

Det som vi kan nævne og som er uundgåeligt er, at vandreturen generere mange gode grin og sjove erindringer– også i mange uger efter. Oplevelsen sammen med Chris MacDonald og APROPOS kommunikation giver inspiration og viden, der skaber stof til eftertanke, dialog og nye rutiner blandt deltagerne på turen. Vi forventer, at lave en opfølgningsmøde ca. 6 - 8 måneder efter, for en snak om turen og de tanker, som du gjorde dig.

Nu er du i vildmarken
Når efteråret kryber tættere, og det bliver mørkere, har rigtig mange mennesker et ønske om at kravle under et tæppe derhjemme. Men efteråret byder på mere end bare hyggelige øjeblikke med stearinlys og en kop te.  

Det er ikke nogen hemmelighed, at når man går under åben himmel - for at gå, fordi man ikke skal nå noget - tænker man ofte meget bedre, end når man sidder foran fjernsynet eller computeren. Så på 40 - 70 kilometers vandretur, kan man nå at tænke rigtig mange store og dybe tanker om meningen med livet og med udsigt til 5 dage i vandrerstøvler og med din rygsæk, som du bliver meget tæt forbundet med.

 

Turen er ikke for luksusdyr. Du bærer al din bagage på ryggen. Der står ikke stjernebesat gourmet-middage på menuen. Du kommer formentlig til at gå i alt slags vejr – i selskab med en lille gruppe personer og selvfølgelig også dine egne tanker.  

Praktiske oplysninger
Pakkeliste
Program for turen i september 2019 (1. september - 6. september 2019


Pris 14.600 ekskl. moms  

 • Inkl. togtur fra København - Stockholm, herfra sovekupe i delt 6 personers kupé , fra  fra Stockholm til Undersåker.
 • Bustransport fra Undersåker - Vallbo
 • Instruktør i din gruppe, som hjælper med praktiske ting undervejs.
 • Mulighed for at sove indenfor i 4 personers værelse (Begrænset pladser).
 • Proffesionel fotograf, som dækker vildmarksturen, med professionelle billeder
 • Oplæg af Chris MacDonald mindst 4 gange undervejs
 • En af dagene vil du gå sammen med Chris MacDonald i din gruppe.
 • Medlemskab af STF, samt obligatorisk grundforsikring,  overnatning, frysetørret mad (middag og aften) samt kaffe kakao. 
 • Morgenmad kaffe, kakao og havregryn. Frysetørret mælk (som vi selv laver til eget brug).
 • Overnatning på Vålådalens Fjällstation i 2 eller 4 personers værelse, inkl. middag og morgenmad
 • Bustransport til Östersund lufthavn, hvor vi flyver retur via Stockholm til København lufthavn.
 • Opfølgningsmøde 7 - 9 måneder efter turen

Om området

I øst møder man bjerge. Og i vest - kalfjäll med fine tilgængelige toppe på både den svenske og norske sider. I hjertet af Jämtland og Härjedalsfjällen venter højalpinen massivt. Her finder vi klassiske ruter, gletschere og storslåede fjeldtoppe - mest berømte er måske Helags og Sylarna. Fra området er det muligt også arrangere vandreture over grænsen til Norge.

Landskabet er ubeskrivelig smukt og meget forskelligartet. Vi bliver begunstiget med det hele lige fra snedækkede bjergtoppe til skove og søer tilsat en skyfri, azurblå himmel.  Hver time er vi nødt til at holde en pause for at nyde det smukke syn.  Luften føles dejlig ren i lungerne, og lyset er skarpt og klart.

 

Vildmarkstur med APROPOS kommunikation i Sverige. <br>
Vildmarkstur med APROPOS kommunikation i Sverige.
Vildmarkstur med APROPOS kommunikation i Sverige.
Vildmarkstur med APROPOS kommunikation i Sverige.
Vildmarkstur med APROPOS kommunikation i Sverige.
Vildmarkstur med APROPOS kommunikation i Sverige.
Vildmarkstur med APROPOS kommunikation i Sverige.

 

Følg med os på fjeldvandring når farverne på fjeldet er smukkest

Området er Jämtlandsfjällen i nærheden af Åre. Luften er på dette tidspunkt klar og frisk og ofte er den første sne på fjeldtoppene allerede faldet.
Elektricitet findes ikke ret mange steder i de hytter som vi kommer til. Overnatninger foregår i simple – men hyggelige sovesale eller mindre soverum. Derer ikke indlagt vand, eller telefonforbindelse. Drikkevandet henter vi i floden.

 

De rigtig seje, benytter ikke soverum - men sover i eget telt. Det er en tur med fokus på sind og sjæl, og er en fortrinlig modpol til vores travle informationssamfund. 


Turen fra Vallbo
På vandresti mellem bjerglandsbyen Vallbo og STF Lunndörren Fjällstuga, er der nogle af de mærkeligste naturfænomener i Jämtlandsbjergene, Pyramiderne. Vores tur begynder med 2 kilometer gennem tæt skov, inden vi når Grönvallen. Ruten vi går på turen her, er det let og fin rute efter den første kilometer stigning. Den østlige strækning er længere og finere. Her passerer vi pyramiderne - et naturligt fænomen , som er værd at beundre. Pyramiderne er mærkelige koniske sten, der er formet til sidste istid. 


Turen fra Vålådalen
Herfra er mange af de klassiske bjergture, både dags- og flerdagsture, til bjerghytter som Stensdalen, Vålåstugorna, Lunndörren og Gåsen. I nærheden er der flere gode dagsture! Blanktjärn, Ottfjället, Pyramider og Kirke. I Vålådalens bjergverden finder vi udfordringer, uanset om du er uerfarne bjergvandrere eller hardcore vandrere.

Vandring har igennem tusindvis af år, spillet en stor rolle i Homo Sabiens udvikling 
Det at gå, har været et livsvilkår igennem en stor del af vores historie, og mens vi har vandret, har hjernen arbejdet med alle de store spørgsmål, der kan opstå helt ud af det blå, men som er svære at svare på: 

 • Hvor skal jeg hen?
 • Hvorfor går jeg?
 • Skal jeg ændre noget i mit liv?
 • Hvad er vigtigst i mit liv?

Efter vandreturen vender du retur til dit job og familie med batterier fuldt opladte, og er nu klar til nye opgaver efter en vandretur i Sverige.

Forkundskaber: Ingen

Vandringen: Let men en normal god fysisk kondition er nødvendig.

Dagsetapper: 15- 17 km.
 

Medlemskab af STF: (Svenska Turistföreningen) det sørger vi for, og vil være med i prisen). 
Medlemsskab giver gratis afgang til de bemandede fjeldhytter, samt en obligatorisk forsikring i fjeldet. 

Obligatorisk forsikring, som medlem af STF