APROPOS kommunikation ApS er godkendt og certificeret af Arbejdstilsynet og Danmarks Akkrediteringsinstitution som udbyder af den lovpligtige arbejdsmilj√łuddannelse
Multimedieskat vil ramme vilkårligt

Multimedieskat vil ramme vilkårligt


Medarbejdere, der vil undtages fra den nye multimedieskat, er afhængige af, at arbejdsgiveren er villig til at kontrollere og dokumentere.

Det er et stort hul i loven, at dette ikke er et krav til arbejdsgiveren, mener den fagforbundet FTF.

FTF har nærlæst den vejledning, der kom først på måneden. Det fremgår, at muligheden for at blive undtaget fra skatten, er helt afhængig af om ens arbejdsgiver har lyst til at bruge ressourcer på kontrol og dokumentation.

En medarbejder kan på den måde risikere at skulle betale multimedieskat af en mobiltelefon, som udelukkende bruges arbejdsmæssigt, hvis hun er så uheldig at have en arbejdsgiver, der ikke ønsker at rode med tro og love-erklæringer.

- Dermed rammer multimedieskatten fuldstændig vilkårligt og tilfældigt, siger FTF?s formand, Bente Sorgenfrey.

Hun mener, at loven bør ændres, så arbejdsgiverne får pligt til at tage imod en tro-og-love erklæring samt forestå den nødvendige kontrol.

Ikke mindst af hensyn til hjemmehjælperne i kommunerne fik regeringen ind i loven, at personer, der kun har mobiltelefon eller en minicomputer, PDA, kunne undtages fra skatten ved at afgive en tro og love-erklæring om, at mobiltelefonen ikke bruges privat.

FTF har for nylig beregnet, at stikprøvekontroller alene på hjemmehjælpsområdet vil kræve, at de kommunale arbejdsgivere samlet gennemgår mellem 6000 og 10.000 A4-sider med opkaldslister om året, hvis tro og love-erklæringerne skal kontrolleres.
Relaterede sider:

Tilmelding til nyhedsbrev