APROPOS kommunikation ApS er godkendt og certificeret af Arbejdstilsynet og Danmarks Akkrediteringsinstitution som udbyder af den lovpligtige arbejdsmilj√łuddannelse
Glem tv og storskærm under multimedieskat

Glem tv og storskærm under multimedieskat

Skatterådet har sat en stopper for, at du kan få tv med under multimedieskatten.
 
Du kan alligevel ikke få en pakke med bredbånd, telefon og tv puttet ind under multimedieskatten. Tv-signalet skal beskattes separat som et personalegode.

Det står klart, efter skatterådet har behandlet spørgsmålet på sit møde i går.

 

Multimedieskatten træder i kraft ved årsskiftet. Den betyder, at du fremover som medarbejder med multimedier, der er stillet til rådighed fra arbejdsgiveren, og som giver mulighed for privat brug, skal betale multimedieskat. Den forøget din årsindkomst med 3000 kroner, og skatten bliver dermed i grove tal mellem 100 og 170 kroner om måneden - uanset hvor mange multimedier, det drejer sig om.

 
Netop derfor er der spekuleret i at få et tv-signal lagt ind i det arbejdsgiverbetalte bredbånd og dermed tilføre yderligere værdi for multimedieskatten. Men der er grænser, oplyser statsautoriseret revisor Niels Sonne fra Deloitte.

"Det er kun goder, der stilles til rådighed for medarbejderen, som er omfattet. Multimedier, som stilles til rådighed for andre i husstanden - f.eks. en mobiltelefon til ægtefællen eller børn - er ikke omfattet og skal beskattes særskilt," skriver Niels Sonne.

Desuden omfatter sædvanligt tilbehør til pc-en kun skærme op til 26 tommer.

Du bliver dog ikke beskattet at mobiltelefoner, som er til rådighed udelukkende af hensyn til arbejdet f.eks. i forbindelse med tilkaldevagt, hvis der er indgået en tro-og-love-erklæring om, at telefonen ikke benyttes privat.

 

Bærbare arbejds-computere, der tages med hjem, vil dog altid udløse beskatning.
Relaterede sider:

Tilmelding til nyhedsbrev