APROPOS kommunikation ApS er godkendt og certificeret af Arbejdstilsynet og Danmarks Akkrediteringsinstitution som udbyder af den lovpligtige arbejdsmiljøuddannelse
Danskerne er på flugt fra multimedieskatten

Danskerne er på flugt fra multimedieskatten

Hver tredje forsøger at slippe for den forhadte nye skat.
 
Regeringen og skatteminister Kristian Jensen (V) har gjort sig grundigt upopulære i befolkningen som følge af den nye multimedieskat, som flere hundrede tusinde danskere rammes af fra nytår, hvis de har mulighed for at benytte arbejdsgiverbetalt mobiltelefon, computer eller internetforbindelse privat.
 
Hver tredje af dem, der står til at blive ramt af ordningen, vil forsøge at slippe for skatten ved at levere mobiltelefonen tilbage eller ved selv at betale for internetforbindelsen. Det viser en helt ny meningsmåling, som Greens Analyseinstitut har foretaget for Børsen på baggrund af 1001 telefoniske svar fra et repræsentativt udsnit af danskere.
 
Ud af de 23 procent, der svarer, at de bliver omfattet af den nye skat, er der dog et flertal på 60 procent, som er parat til at beholde deres elektroniske udstyr mod at få lagt ekstra 3000 kroner oven i deres skattepligtige indkomst i 2010.

Tilbage står 33 procent, som siger, at de vil opsige deres aftale med arbejdsgiveren, mens 7 procent ikke ved, hvad de vil gøre eller ikke ønsker at svare.

 
»Der sker en meget mere vidtgående beskatning end i dag, og der strammes urimeligt hårdt omkring privat benyttelse. Det virker lidt underligt, at hvis man har et kontorjob med fastnettelefon, kan man tale alt det privat, man vil - uden at blive beskattet. Men er man f.eks. håndværker, og bilen udgør ens kontor, er man tvunget til at betale multimedieskatten, hvis man bare en enkelt gang vil ringe hjem og sige, at man er forsinket,« siger Niels Sonne, statsautoriseret revisor hos Deloitte, til Børsen.

 

Han siger, at det »ikke har ændret en disse«, at skatteminister Kristian Jensen (V) i forrige uge kasserede en del af et embedsmandsoplæg til, hvordan der kan føres kontrol med, om arbejdsgiverbetalt udstyr bruges privat.

»Hvor det i dag er tilladt at bruge telefonen til »enkeltstående private opkald«, bliver det fremover helt forbudt, hvis man vil slippe for multimedieskatten. Vi er jo bombet tilbage til stenalderen. Især mange offentligt ansatte, der måske har en mobiltelefon som det eneste arbejdsgiverbetalte gode, vil da aflevere telefonen for at slippe for skatten,« siger Niels Sonne.

 

Og det er lige præcis, hvad blandt andre danske politifolk ser sig nødsaget til, hvis ikke politikerne ændrer kurs, lyder det fra Politiforbundet.




Relaterede sider:

Tilmelding til nyhedsbrev