APROPOS kommunikation ApS er godkendt og certificeret af Arbejdstilsynet og Danmarks Akkrediteringsinstitution som udbyder af den lovpligtige arbejdsmilj√łuddannelse
Bedste arbejdsplads i USA, 2008

Google - USA's bedste arbejdsplads i 2007

 
Internetfirmaet Google er for andet år i træk kåret som USA's bedste arbejdsplads.

 

Gratis ophold på Four Seasons-hoteller over hele verden. Fri adgang til svømmepøl og dykkeundervisning. Yoga- og meditationsværelser.

Det er blot nogle af de mere usædvanlige personalegoder, man støder på hos de amerikanske virksomheder, der ifølge
den seneste opgørelse fra bladet Fortune er blandt landets 100 bedste steder at arbejde.
 
Flere medarbejdere
For andet år i træk er topscoreren Google, der har formået at bevare sin popularitet som arbejdsplads, selv om internetfirmaet med sin eksplosive vækst er blevet et markant større foretagende. I det forløbne år er antallet af medarbejdere øget med 60 procent.

Og Google er langt fra den eneste virksomhed på listen, som ud over at være god til at pleje medarbejderne også er en fortrinlig jobskaber.

Ifølge Fortune er det samlede antal ansatte på de 100 bedste arbejdspladser øget 16 procent i det seneste år.

Bladet mener i øvrigt, at listen på flere måder afspejler de forandringer, der er sket i amerikansk erhvervsliv gennem de sidste ti år.

 
For eksempel er der i dag væsentligt flere virksomheder på listen, som ikke er børsnoterede.

Det kunne måske umiddelbart tolkes som en del af forklaringen på, at de kan være så rundhåndede i deres personalepleje: De skal ikke forsvare det over for aktionærer og aktiemarked.

 
Forkælelse betaler sig

Men samtidig er det værd at skele til tal fra Great Place To Work Institute, der har udarbejdet ranglisten på Fortunes vegne. Instituttets analyser viser, at selskaberne på Fortune-listen – børsnoterede såvel som privatejede – i de sidste ti år over en kam også har givet et bedre afkast end det generelle aktiemarked.

Det kan altså betale sig at have glade medarbejdere. Og det ser i stigende grad ud til at være andre ting end lønnen, der er afgørende.
 

Selv om gennemsnitslønnen i de 100 selskaber justeret for inflation stort set ikke har ændret sig i de sidste ti år, er 71 procent af deres ansatte tilfredse med den. I 1998 mente kun 56 procent, at lønnen var rimelig.

Men held og lykke, hvis du gerne vil arbejde for Google, konstaterer Fortune.
 

I gennemsnit får de 96.062 jobansøgninger om året.

Gourmet-restauranter
Listen er næsten uendelig, når det kommer til de frynsegoder, som medarbejderne bliver tilbudt. Hovedkvarteret i Mountain View indeholder intet mindre end 11 gourmet-cafeterier, samt en lang række snack- og kaffe-barer.

Bus og bil
De ansatte tilbydes gratis transport til og fra arbejdspladsen med fem busser, der kører på forskellige ruter i området.
Er man selv kørende kan man få skiftet olien og vasket bilen gratis i arbejdstiden. Og skal kareten udskiftes kan man få op til 5000 dollar i støtte, hvis man vælger en model, der skåner miljøet.

Frisør og børnehave
Du kan selvfølgelig også få sat frisuren eller blive klippet i hovedkvarteret, hvis et kundemøde pludselig er dukket op i kalenderen.
Arme og baller kan ved samme lejlighed strammes op i det dertil indrettede fitness-center, og hvis arbejdsdagen har været lidt for stresset, kan man jo passende smutte forbi massøren, der altid står klar til at løsne lidt op i skulder og ryg.
Der er selvfølgelig også fem doktorer på plads til at tilse medarbejderne på stedet, så de sparer tiden i et venteværelse andetsteds.
Tid kan man også spare ved at klare vasketøjet på arbejdspladsen, og børnene kan sågar blive passet på stedet.

Barsels-hjælp
Har man lige udvidet porteføljen derhjemme med en baby tilbyder Google at få bragt mad hjem, så man kan koncentrere sig om det lille vidunder i stedet for kødgryderne.
Skaffer man en ny medarbejder til Mountain View er der også afregning ved kasse et. Det bliver nemlig honoreret med en check på 2000 dollar.

Få minusser
Det er småt med de negative ting, der kan nævnes om det at arbejde i Googles hovedkvarter. Et af dem er dog kollegerne, der for nogen måske vil synes en anelse 'nørdede'. Som webmaster hos Google, Dennis Hwang, selv siger til Fortune.
"Hard-core nørder er her, fordi der ikke er noget sted, de hellere vil være."

Top 100 over USA's bedste arbejdspladser ser ifølge Fortune således ud, klik her for at se listen
Relaterede sider:

Tilmelding til nyhedsbrev