Følg os på Facebook
Kursusoversigt og tilmelding

Program og afrejse til Vildmarken i Sverige

 Vildmarkstur i perioden 1. september -  6. september 2019
Jämtlandsfjället ligger 1126 kilometer fra København. 

Pakkeliste - til inspiration


Følg med os på fjeldvandring når farverne på fjeldet er smukkest

Naturen omkring Jämtlandsfjällen er eventyragtig, og vores nysgerrighed skærpes af den sti, som krøller sig naturligt igennem landskabet. 
Den vilde natur er smuk overvældende og får dig automatisk til at slappe af. Du vil opleve, at din hjerne og krop vil opfører sig på en anden måde end du er vandt til.  

Turen er ikke for luksusdyr. Du bærer al din bagage på ryggen. Der står ikke stjernebesat gourmet-middage på menuen. Du kommer formentlig til at gå i alt slags vejr – i selskab med en lille gruppe personer og selvfølgelig også dine egne tanker.   

 

Vi vil gå i et kuperet terræn i et moderat til frisk tempo. Du skal forvente,  at vi er på farten i op til 8,5 time dagligt, selvfølgelig med pauser undervejs. 

Togrejse med København - Malmø - Stockholm - Undersåker
Slow travel er en dejlig måde at rejse på, toget er langt fra det hurtigste transportmiddel, men det kan noget helt andet. Her er ro til fordybelse og eftertanke. Vi rejser også om natten, hvilket gør det lettere at sove på togrejsen og ankomme friske og veludhvilede til Undersåker  næste morgen .

Natten tilbringes i sovekupe i delt 6 personers kupé med liggeplads inkl. lagen, pude og tæppe.  Der er undervejs mulighed for at købe drikkevarer og lette anretninger, eller man kan selv medbringe egen mad på turen derop.   Afgang søndag den 1. september
Dag 1 - den 1. september
Afrejse fra Danmark med tog fra Københavns hovedbanegård til Malmø.  Fra Malmø med tog til Stockholm, ankomst kl. ca. 21.00. Fra Stockholm tager vi et nyt tog til Undersåker. Vi stiger på toget kl. 22.00, og gør os klar til en god og behagelig togrejse. Toget forlader Stockholm kl. 23.45.  

Dag 2 - den 2. september
Fra stationen Undersåker, kører vi med bus direkte mod Vålådalens Fjällstation, hvor vi starter og slutter. Efter ½ times kørsel er ved vores startsted. Nu starter vores vandretur ud i vildmarken.  Overnatning første aften er ved  STF lunndörren bjerghytte 

Dag 3 - den 4. september
Ca. 16 km i smukke omgivelser med afgang fra Lundörren og ud i naturen. Overnatning ved  STF Vålåstugan bjerghytte

Dag 4 - den 4. september
Ca. 19 km i smukke omgivelser med afgang fra Vålåstugan og videre ud i naturen. Overnatning ved STF Stensdalen Fjällstuga​

Dag 5 - den 5. september 
Ca. 18 km i smukke omgivelser med afgang fra Stensdalen og videre ud i naturen. Overnatning  og ankomst i Vålådalens Fjällstation..
Afslutning og festmiddag. 


Dag 6 den 6. september
Hjemrejse fra Vålådalens Fjällstation som begynder med en bustur til Östersund lufthavn, ca. 110 km kørsel. Herfra med fly og mellemlanding i Stockholm hvorfra vi sætter kursen mod Københavns Lufthavn.