Følg os på Facebook
Kursusoversigt og tilmelding

Program og afrejse til Vildmarken i Sverige

 Vildmarkstur i perioden 1. september -  6. september 2019
Jämtlandsfjället ligger 1126 kilometer fra København. 

Pakkeliste - til inspiration


Følg med os på fjeldvandring når farverne på fjeldet er smukkest

Naturen omkring Jämtlandsfjällen er eventyragtig, og vores nysgerrighed skærpes af den sti, som krøller sig naturligt igennem landskabet. 
Den vilde natur er smuk overvældende og får dig automatisk til at slappe af. Du vil opleve, at din hjerne og krop vil opfører sig på en anden måde end du er vandt til.  

Turen er ikke for luksusdyr. Du bærer al din bagage på ryggen. Der står ikke stjernebesat gourmet-middage på menuen. Du kommer formentlig til at gå i alt slags vejr – i selskab med en lille gruppe personer og selvfølgelig også dine egne tanker.   

 

Vi går i denne uge i september i et moderat til frisk tempo, i kuperet terræn. Du skal forvente,  at vi er på farten i op til 8,5 time dagligt, med pauser undervejs. En dag kan vi komme op på 19. km. 

Togrejse med København - Malmø - Stockholm - Undersåker
Slow travel er en dejlig måde at rejse på, toget er langt fra det hurtigste transportmiddel, men det kan noget helt andet. Her er ro til fordybelse og eftertanke, og du får mulighed for at få alt det med, der ligger mellem linjerne – og du vil nyde, din seng, på vej op igennem Sverige. Vi rejser også hen over natten, hvilket gør det lettere at sove på togrejsen og ankomme frisk og veludhvilet til Undersåker  næste morgen .

Natten tilbringes i sovekupe i delt 6 personers kupéer med liggeplads inkl. lagen, pude og tæppe - samme kupé.  Der er undervejs mulighed for at købe drikkevarer og lette anretninger, eller man kan selv medbringe egen mad.   Afgang søndag den 1. september
Dag 1 - den 1. september
Afrejse fra Danmark med tog fra Københavns hovedbanegård.  Herefter med tog fra Malmø  til Stockholm, ankomst kl. ca. 21.00. (mulighed for at gå om bord i toget kl. 22.00) Toget forlader Stockholm kl. 23.45.  Her gør vi os klar til en dejlig togrejse.  

 Dag 2 - den 2. september
Fra stationen Undersåker, kører vi med bus direkte mod Vålådalens Fjällstation, hvor vi starter og slutter. Med bus, som kører os over jernbanesporet og passerer broen over Indalselven, også kaldet Jämtlandselven, som er en af Sveriges vandrigeste floder.  Efter ½ times kørsel er ved vores startsted. Nu starter vores vandretur ud i vildmarken.  Overnatning første aften er ved  STF lunndörren bjerghytte 

Dag 3 - den 4. september
Ca. 16 km i smukke omgivelser afgang fra Lundörren og ud i naturen. Overnatning ved  STF Vålåstugan bjerghytte

Dag 4 - den 4. september
Ca. 19 km i smukke omgivelser afgang fra Vålåstugan og videre ud i naturen- overnatning ved STF Stensdalen Fjällstuga​

Dag 5 - den 5. september 
Ca. 18 km i smukker omgivelser afgang fra Stensdalen og videre ud i naturen- overnatning  og ankomst i Vålådalens Fjällstation..
Afslutning og festmiddag. 


Dag 6 den 6. september
Hjemrejse fra Vålådalens Fjällstation med bus til Östersund lufthavn, ca. 110 km kørsel. Herfra med fly og mellemlanding i Stockholm og herfra  videre til Københavns Lufthavn.