APROPOS kommunikation ApS er godkendt og certificeret af Arbejdstilsynet og Danmarks Akkrediteringsinstitution som udbyder af den lovpligtige arbejdsmilj√łuddannelse
Stress er lige så farligt som tobak

Stress er lige så farligt som tobak 

 
Stress på arbejdet giver nu næsten lige så mange hjerte-kar-sygdomme som tobak. Det fremgår ifølge dagbladet Politiken afen samlet gennemgang og vurdering af al kendt litteratur om stress, som et internationalt forskerteam har foretaget.
 
Professor dr. med. Tage Søndergård Kristensen fra Arbejdsmiljøinstituttet, der har været med i teamet siger til avisen, at stress påvirker blodtrykket, fedtet i blodet, blodcirkulationen, pulsen og hjerterytmen og giver betændelsestilstande i kredsløbsorganerne.

Arbejdsmiljøet er årsag til 20 procentaf hjerte-kar-sygdommene, og det er især mobiltelefonen og e-mailen, der er skyld i, at folk får stress. Vi kan altid nås, både i hjemmet, sommerhuset og på ferien, og arbejdet kommer dermed til at skride langt ind i privatlivet.


Ifølge Thomas Milsted, der er Politikens "stressdoktor", bør bekæmpelsen af stress skrives ind i arbejdsmarkedets overenskomster i form af aftaler, som er operationelle i den forstand, at de er til at handle efter.
 

Aftalerne på ændre nogle af de vilkår, som vi ellers regner for grundlæggende. Blandt andet skal aftalerne rokke ved den opfattelse, at stress er et individuelkt problem. Desuden skal der ændres ved den opfattelse, at det er acceptabelt, at kravene til de ansatte kan overstige ressourcerne. Er der for få hænder til at klare opgaverne, må der enten skaffes flere eller siges nej til opgaverne.


Endelig anbefaler Thomas Milsted, at aftalen gør op med den opfattelse, at arbejdet skal være grænseløst fordelt på hele døgnet.  "Der skal være vandtætte skotter mellem det, der er arbejde, og det, der er det andet liv. Vi skal vide, hvornår det er OK at arbejde, og hvornår det er OK at holde fri," skriver Politikens stressdoktorRelaterede sider:

Tilmelding til nyhedsbrev