APROPOS kommunikation ApS er godkendt og certificeret af Arbejdstilsynet og Danmarks Akkrediteringsinstitution som udbyder af den lovpligtige arbejdsmilj√łuddannelse
Gode råd til forældrene

Gode råd til forældrene når dit barn skal arbejde i Underholdningsbranchen

For mange børn er det en stor oplevelse at prøve at arbejde i underholdningsbranchen. Som forældre er der dog en række ting, du bør overveje, hvis dit barn skal arbejde på film eller tv - både før, under og efter optagelserne

 

De følgende gode råd er leveret i fællesskab af Dansk Skuespillerforbund, Producentforeningen, DR, Børns Vilkår og Børnerådet.
 

Som forældre bør du:

  • Overveje om barnet er modent og robust nok til at påtage sig opgaven. Det er en voksenarbejdsplads, barnet skal arbejde på, og det kan være forskelligt fra produktion til produktion, hvor mange hensyn der tages til barnet.
  • Sørge for at kontrakten er tydelig, præcis og detaljeret, så du kan bruge kontrakten som hjælpemiddel, hvis du eller dit barn oplever noget på arbejdspladsen, der ikke er i orden. Få arbejdsgiveren til at gennemgå kontrakten og tag eventuelt en advokat med.
  • Koordinere dagligdagen, så barnet ikke selv står med ansvaret. Du skal hjælpe barnet med en god balance mellem skole og arbejde og sørge for planlægningen, så barnet ikke bliver talerør mellem arbejde og skole.
  • Forberede barnet på, hvad der venter, bakke op undervejs og være opmærksomme på, at der bliver et tomrum bagefter.
  • Støtte barnet i at opretholde sociale relationer uden for arbejdet, så der er gode venner og et socialt liv at vende tilbage til efterfølgende.
  • Bede produktionsselskabet om at få hjælp til, hvordan du tackler eksponeringen af barnet - ikke mindst på de sociale medier.
  • Sikre dig, at barnet får rimelige arbejdstider. Børn har brug for hvile og nattesøvn. Læs mere på siden Love og regler for børns arbejde 
  • Orientere dig om mulighederne for at klage over arbejdsmiljøforholdene.


Kontrakt - Barn - Teaterproduktion
Kontrakt - Barn - TV og filmproduktion

Læs også følgende:
Der skal være een som passer på børnene
Hele Danmark sidder og ser med 


‚Äč
Relaterede sider:

Tilmelding til nyhedsbrev