APROPOS kommunikation ApS er godkendt og certificeret af Arbejdstilsynet og Danmarks Akkrediteringsinstitution som udbyder af den lovpligtige arbejdsmilj√łuddannelse
16 gode råd mod stress

16 gode råd mod stress

Tro på din egen indbyggede styrke. Væk med medicin og naturmedicin.

 

Nøglen til indre lykke er her:

1. Find din hylde…
Nogle føler, at de har for lidt ansvar, mens andre stønner over, at de har for meget. Begge grupper er utilfredse. Derfor lyder rådet: Find din plads i hierarkiet. Vidste du, at det sværeste instrument i en symfoni er 2. violinen? Det er aldrig svært at finde folk, der vil være førsteviolinist, men en andenviolinist med sjæl hænger ikke på træerne.
 
2. Usikkerhed giver stress
Her er Humbles 5 bud værd at erindre:
1. Fortæl mig, hvad du forventer
2. Giv mig mulighed for at gøre det
3. Fortæl mig undervejs, hvordan det går
4. Hjælp, hvis det er nødvendigt
5. Beløn min indsats retfærdigt.
 
Vækst på arbejdspladsen findes kun der, hvor du føler dig som et vigtigt redskab på et arbejdsområde, du trives med. Et godt forhold til chef og arbejdskammerater giver den nødvendige drivhustemperatur til blomstring. Kend desuden signalerne, som dine omgivelser udsender. Lær at lytte – og tal kun på de rigtige steder. Lær at rose, vejlede og forebygge fremfor helbrede.
 

3. Undgår for hårdt arbejde…
Fire ting er dræbende – ikke alene for dig selv, men også for din familie:
- monotoni
- akkord
- lav løn
- skiftehold

Sørg for at få indflydelse på dit arbejdsområde og medansvar. Lær at kompensere uden for jobbet med noget, du synes om.
 
4. Sørg for god søvn…
En sund søvn er ikke nødvendigvis otte timer i sengen.
 
5. Hold dig i form…
Naturligvis skal du ikke tage dit konkurrenceræs med hjem. Men motion giver glæde, styrke, smidighed og lærer os også udholdenhed.
 
6. Bliv kostbevidst…
Kosten prioriteres stadig for lavt. Den danske kost har verdensrekord i fedtindhold. Spis magert, groft, fiberrigt og saltfattigt. Smil – det er billigt, og det feder ikke.
 
7. Hold mådehold …
Ingen fanatisme, men afhængighed vil altid gøre os svage, både fysisk og psykisk.
 
8. Stress af – hold ferie…
Det er absolut ikke flot at prale med, at man aldrig holder ferie, det er tværtimod dumt.
 
9. Tillad – brug og styr stress…
Stres er nødvendigt, det holder energierne flydende. Det er først, når stress bliver en livsstil, at du køres i sænk.
 
10. Giv dig tid til at gøre ingenting…
En halv times drysseri hver dag er et brusebad for sjælen. Mere tid behøver du ikke for at lade op.
 
11. Fold dig ud…
Vis dine følelser. Det skaber respekt og afslører dig som det du er – et menneske!
 
12. Vær altid tolerant…
Naturligvis er du tolerant over for egne fejl, men du skal også være tolerant over for andres. Husk at aggressive og selvhævdende personer ofte er meget usikre, giv dem din støtte. Lær at lytte til andre. Træn dig i ikke at afbryde andre midt i deres talestrøm.
 
13. Elsk dig selv…
Så får du nemlig det nødvendige overskud til at elske andre, så de kan elske dig. Kærligheden er som en ekkodal. Råber du: Jeg hader dig, får du din erklæring i hovedet igen. Råber du: Jeg elsker dig, vil du mærke de gode vibrationer, som ekkoerne giver. Hvis du er smilende og åben samt udstråler selvtillid og tør markere dine meninger, kan folk lide dig. Også selv om de måske er uenige med dig. Sig din mening, det skaber respekt for din person. Men husk altid, at diskussioner aldrig bør have vindere eller tabere.
 
14. Glem ikke familien…
Hvis du er karriererytter og statusnarkoman, skal du naturligvis have mulighed for udfoldelse. Men husk, uden at baglandet – din familie – er i orden, lykkes intet. Tit kan det være klogt at standse jagten på lykken og så bare være
lykkelig. Det kræver en revision af dit liv, er ræset prisen værd? Måske er det tiden, hvor du skal nedtone
dine aktiviteter og samle alle de ting op, du var nødt til at smide fra dig, mens du jagtede lykken. Og husk, du spiller ikke fallit ved at revidere din opfattelse af, hvad lykke er!
 
15. Hvad kan jeg selv gøre?
Undgå negative tanker som jalousi, magtsyge, hævn og mistænksomhed samt de 7 dødssynder: stolthed, begærlighed, udskejelser, vrede, grådighed, misundelse og ladhed.
 
16. Gå ikke op i småting…
Livets småtingsafdeling kan du lade andre om. Vær storslået over for andre – og over for dig selv. Det er kun dig selv, der er ansvarlig for dit liv, som er stort og bestemt ikke i småtingsafdelingen.
 Relaterede sider:

Tilmelding til nyhedsbrev