APROPOS kommunikation ApS er godkendt og certificeret af Arbejdstilsynet og Danmarks Akkrediteringsinstitution som udbyder af den lovpligtige arbejdsmilj√łuddannelse
Uretfærdig erstatning ignoreret

Uretfærdig erstatning ignoreret


Hele tre gang har samme embedsmand uden held gjort skiftende ministre opmærksom på, at yngre mennesker får forholdsmæssigt for lidt udbetalt i erstatning for arbejdsskader.
 
Embedsmanden, vicedirektør i Arbejdsskadestyrelsen Carl Georg Røser, tager det dog med knusende ro, at hans beregninger er blevet ignoreret.
 

- Det er politikerne, der bestemmer. Som embedsmænd har vi peget på nogle problemstillinger, og så må politikerne tage stilling til, hvad de vil gøre ved det, siger Carl Georg Røser til Morgenavisen Jyllands-Posten.

Hans beregninger viser, at arbejdsskadeerstatningen til en kvinde på 55 år er 75 procent mere værd end erstatningen til en kvinde på 25 år. Forskellen opstår, når erstatningsbeløbet skal udregnes over et arbejdsliv.
 
Fagforbundet 3F har sammen med LO endnu en gang skrevet til beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V) for at få ham til at ændre beregningsreglernes straks.
 

Beskæftigelsesministeren har ikke ønsket at udtale sig til avisen om sagen. Ministeriet henviser i stedet til, at ministeren i august oplyste, at spørgsmålet om de såkaldte kapitaliseringsfaktorer vil indgå i et udvalgsarbejde.
Tilmelding til nyhedsbrev