F√łlg os p√• Facebook

Skriv det ned - hvor meget husker du af det, du gerne vil huske

 
Din hjerne kan rumme ufattelige mængder af informationer, men hvis du ikke gør noget for at bide mærke i dem, forsvinder de ud i det blå. Som regel kan du huske forløbet i en situation eller begivenhed i store træk, men detaljerne — alt det, der gjorde den interessant — har du glemt. Din korttidshukommelse bliver hurtigt fyldt op af nye indtryk, der fortrænger gamle.
 
Det, du skriver ned, husker du. Du er mere koncentreret, når du tager noter, du hører bedre efter, og tankerne går ikke på vandring. Noter tvinger dig til at finde mønstre og sammenhænge i det, du hører og ser. Detaljer, du ellers ville glemme, fastholder du ved at skrive dem ned.


Tag noter hver gang, du støder på noget interessant. Tag noter, når du læser en bog, når du surfer på nettet, når du ser tv.

Når du befinder dig midt i en situation, kan det virke overflødigt at tage noter. Du er sikker på, at du nok skal huske det vigtigste. Sådan fungerer hjernen bare ikke. Væn dig til at tage noter, og løb dem igennem, så snart du har lejlighed til det. Genkald dig, hvad du har oplevet, før du lægger dine noter væk, og udtænk en effektiv måde at arkivere dem på, så du hurtigt kan finde dem frem igen. Ringbind er fx en genial opfindelse.

De fleste har ikke frivilligt taget en eneste note, siden de gik ud af skolen. De holdt op, da de ikke længere skulle stå til regnskab for en lærer. Nu skal du stå til regnskab for en langt mere betydningsfuld person — dig selv. Find notesbogen frem, skriv løs og arkivér. Bliv ringbindenes herre.
 
  • BILLIGE TRICKS
  • Skriv som du taler — ingen andre skal se det.
  • Indsæt alt, hvad der kan støtte din hukommelse, i din notesbog.
  • Supplér notesbogen med en diktafon.