F√łlg os p√• Facebook

Skaf dig tid

 

Skab spildtid.
En øvelse i aktivt at skaffe sig mere tid, der er ens egen:
Sluk mobilen en søndag og tag uret af. Det er jo ligegyldigt, om man spiser kl. 12. Eller kl. 13 optag evt. TV-programmer.


Morgenræs:
Det ville fungere rigtig godt i mange familier, at stå tidligere op. Gå eventuelt til bageren og hent morgenbrød, tag børnene med.

Fjernsyn:
Se TV aktivt sammen eller sluk. Gå en tur, spil ludo eller gør noget andet gammeldags.

Gæster:
Sænk ambitionerne. Det behøver ikke nødvendigvis at være en tre retters menu og et nypudset hus, mår man inviterer vennerne på middag. Hvis man er to børnefamilier, så tag en tur i skoven søndag eftermiddag i stedet for og slut af med en frokost et-eller –andet-sted eller tag en madkurv med.

Rengøring
Efter en travl arbejdsuge, bruger mange mennesker tiden på at gøre rent hele lørdagen. Med mindre man kan gøre det til en sport for hele familien at pudse vinduer og vaske gulv, skal man betale sig fra det. De fleste har råd til det. Rengøringen skaber bare irritation, fordi man godt ved, at man burde nyde vejret og være sammen med børnene i stedet for.

Transport
Der kan være lange transporttider til og fra arbejde. Brug tiden til et eller andet fornuftigt, så det ikke bare er et irritationsmoment. Læs, mediter eller nyd blot tiden.Relaterede sider: