F√łlg os p√• Facebook

Lange arbejdsdage er ikke vejen til succes

Vil du til tops i erhvervslivet, så er lange arbejdsdage er ikke  vejen frem, lyder det fra en professor i ledelse. Der er andre ting, som er langt vigtigere.

Det påstår nordmanden Johan Olaisen, der er professor i ledelse og organisationsudvikling ved ved den norske handelshøjskole BI.

Han mener ikke længere, at der skal 60-70 timer til for at få succes på arbejdsmarkedet.


Lange arbejdsdage er ikke nødvendigt
-Det er et traditionelt protestantisk svar, som bunder i det gamle industrisamfund, om at hårdt arbejde gør, at du når langt, siger Johan Olaisen ifølge epn.dk. Den udmelding kommer som en kommentar til en afstemning på den norske erhvervsportal e24.no. Her har en stor del af læserne svaret, at hårdt arbejde er den vigtigste ingrediens, hvis man ønsker at gøre karriere.

Men der er mange andre ting, der er vigtigere, mener professoren:
Vigtigt med god balance i eget liv
Det at bidrage til andres udvikling og have en god balance i sit eget liv er vigtigere, siger Johan Olaisenog understreger, at han håber, atmyten omat den perfekte chef arbejder 60 timer om ugen, forsvinder.
 

Johan Olaisen tror, at en chef, som arbejder 30 timer om ugen, men til gengæld leverer gennem andre og som motiverer sine medarbejdere, vil levere bedre resultater.