F√łlg os p√• Facebook

Dyrk din arbejdsnarkomani i små doser

 
Har du svært ved at forlade kontoret, fordi det kribler i dig for at arbejde mere og mere eller fordi du er perfektionist? Så sørg i hvert fald for, at chefen ved, hvor meget du knokler.
 
Hvis du hører til dem, der bare ikke kan holde fingrene fra arbejdsopgaverne, såbare gi'los for arbejdsiveren. For man
kan godt dyrke sin arbejdsnarkomani, det skal bare være i kortere perioder, råder den amerikanske karrierecoach Barry Zweibel.

Sørg for at chefen lægger mærke til dig
Han peger på en række tricks man kan bruge for at sikre sig, at chefen lægger mærke til, når man gør en ekstra indsats. Det er eksempelvis en god idé at arbejde på de rigtige tider af dagen, så chefen ser én:

- Arbejder du sent på aftenen eller er forbi kontoret kontoret i weekenden, så gå forbi chefens kontor, hvis han er tilstede. På den måde får du nogle værdifulde minutter alene i samtale med chefen, og han bliver opmærksom på, at du er ivrig og engageret, siger Barry Zwiebel til Careerbuilder.

Send ikke mails på mærkelige tidspunkter
Man skal dog også passe på med at sende de forkerte signaler ved at sende mail på mærksværdige tidspunkter, råder karriererådgiveren:

- Hvis du sender en mail til chefen klokken 23 en lørdagsaften eller meget tidligt en søndagsmorgen, kan det være at han begynder at undre sig over, om du har noget liv ved siden af jobbet. Det indikerer også, at du ikke er god til at styre din tid. Chefen vil hellere have en ansat, som får gjort mest muligt på kort tid end én, som arbejer døgnet rundt, siger han og peger på, at man ikke skal være bange for at åbne munden:
 

Sig til når du er god
- Vær ikke bange for at gøre chefen opmærksom på, at du lægger ekstra tid og en stor indsats i dit arbejde. At andre sladrer om dig er også en fordel. Der er ikke noget, der er bedre end at dine kolleger snakker til andre om, hvor dygtig du er, siger Barry Zwiebel.

Selvom de fleste gerne vil være perfekte, skal man dog ifølge Zwiebel engang imellem lade sig nøjes med mindre:

- En ting mange arbejdssnarkomanerme har til fælles, er jagten efter perfektion. Det kan skabe gode resultater, men det kan også gøre dig udbrændt. Af og til er det i orden at gøre tingene rigtigt godt, men ikke perfekt. Gem den perfekte indsats til helt specielle projekter. Det er umuligt at være helt på toppen hele tiden, siger han og fortsætter
 

Dyrk kun arbejdsnarkomanien i kortere perioder
- De fleste klarer ikke at opretholde en arbejdsnarkomans livsstil over lang tid. Det er simpelthen ikke muligt, siger Zweibel.
Relaterede sider: