F√łlg os p√• Facebook

Tjek chefens køn – for helbredets skyld


Det er bestemt ikke ligegyldigt, om chefen er mand eller kvinde. En ny undersøgelse fra Sverige har - angiveligt som den første i verden - vist, at det er afgørende for medarbejdernes trivsel, om de har en mandlig eller en kvindelig chef. Det skriver Berlingske Tidende.
 
Mænd trives nemlig bedst med en kvindelig chef, mens kvinder omvendt har det bedst med en chef af hankøn. Sådan lyder konklusionen fra forskere ved Arbejds- og miljømedicinsk Klinik på Universitetshospitalet i Örebro ifølge avisen Dagens Næringsliv.
 
Forskerne mener således, at ansatte med en chef af det modsatte køn generelt har et langt bedre helbred og er mindre tilbøjelige til at føle sig udbrændt eller lide af søvnproblemer.
 

Skækscenariet er at være kvinde og have en kvindelig chef. Ifølge undersøgelsen er der nemlig i dette tilfælde størst tendens til dårligt helbred, mens problemet er en smule mindre udtalt for mænd med en mandlig leder.

Årsagen til fænomenet menes at være, at der naturligt er en større konkurrence mellem chefen og den ansatte, hvis de har samme køn.
 

Læge og stressforsker Lars-Gunnar Gunnarsson står bag undersøgelsen. Han mener, at mænd og kvinder skal blive meget bedre til at udnytte hinandens forskellige egenskaber.

 
- En kvindelig chef kan bidrage med en kønsspecifik kompetence og erfaring, som de mandlige ansøgere ikke har og omvendt, siger han i en kommentar til undersøgelsen.Relaterede sider: