F√łlg os p√• Facebook

Få dig en mentor
- før du brænder ud

 

Ifølge det græske sagn Odysseen var Mentor Odysseus' ven, som han bad at råde og vejlede sin søn i sit fravær. En sådan personlig støtte har ligeledes i mange år været anvendt inden for håndværksfaget, hvor svenden tager sig af lærlingen de første år af læretiden
 
Som engageret personer du det naturlige centrum - du er hele tiden på. Det er dig, der i en dynamisk foranderlig, ofte turbulent, konkurrencepræget verden skal sætte kursen, bevare fokus og skabe nye ideer og tanker.
 
Men hvem skal give dig energi og overskud?

Hvem skal booste dig?
 
Dit vigtigste potentiale er din egen personlighed og personlige udvikling. Hvordan undgår du at afvikle dig, at køre fast, når rutinen truer, eller du føler dig alene?
 
Rådet er: Få dig en mentor, en neutral person, hvis eneste dagsorden er at lytte og rådgive dig ud fra din egen dagsorden.
 

Mentoring er en tovejs udviklingsproces, hvor mentoren deler sin erfaring og viden med dig. Mentoren hjælper og understøtter din personlige udvikling, men det er dig, der bestemmer temaet for dialogen.

 

En mentor er
  • En professionel og erfaren person, alder er underordnet.
  • En person, som kender sig selv godt og kan sætte egne behov og ønsker til side for at lytte, udfordre, inspirere med spørgsmål, fakta og storyteling.
  • Skal have forståelse for den branche, hvori mentee'en arbejder og forståelse for mentee’ens faglige situation.Relaterede sider: